Tutte Brödsmula och Kalle Humla – En virrig pirrig vår av Annika Billberg

Det här är tredje delen om Tutte Brödsmula och Kalle Humla, vilket betyder att dottern och jag har missat andra delen. Jag missade visst helt den när den kom.😊

I den här boken får vi återigen möta Lisa och hennes små vänner. Det är påsklov och hon åker till farmor och farfar tillsammans med sin storebror. Deras farbror Henning har en stor godisaffär och har förberett en stor överraskning inför påsken. De hjälper honom att gömma den stora hemliga grejen så att ingen ska se den innan det stora avslöjandet. Och hennes små vänner Tutte Brödsmula och Kalle Humla hjälper till. Men precis som i tidigare boken är det bara Lisa och farfar som känner till att de finns.

Min dotter är som sagt väldigt förtjust i den här serien. Vi började läsa boken tillsammans, men sedan läste hon ut den på egen hand då hon inte orkade vänta på mig. Och det är väl det bästa betyget en bok kan få – när man bara måste fortsätta läsa.

Det är en söt och charmig bok som är härligt magisk. Texten är lättläst och med bra flöde och de fina illustrationerna bidrar till bokens känsla. Dottern föredrar precis som jag att läsa böcker man mår bra av, och den här boken kan man kanske kalla feelgood för barn. Vi hoppas på att det kommer fler böcker i serien och ska se till att läsa även den andra delen.

Rekommenderas!

Recex från Hoi förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s