Allt om djur från Nicotext

Min 8-åriga dotter är jätteduktig på att läsa och plöjer böcker på löpande band, även sådana utan bilder. På hennes utvecklingssamtal i skolan var det bara en enda sak hon tyckte var lite svårt och det var att läsa högt. Det ville hon träna mer på sa hon. Så när jag fick erbjudande om att testa det här spelet tänkte jag att det var ett perfekt sätt för henne att träna högläsning.

Lillebror, 4 år, har också varit med och spelat. På spelet står det 6 år+ men det funkade faktiskt perfekt för honom. Man kan ju även välja frågor som passar lite bättre när det är hans tur.

Dottern och jag turade om att läsa frågorna. Hon tog först ett kort och läste två frågor till mig och sedan två till lillebror. Sedan tog jag ett kort och läste för dem. Frågorna är lätta och har ibland alternativ att välja bland, vilket gör det ännu lättare. I svaren får man sedan ännu mer fakta om djuren så man lär sig massor under tiden man spelar.

Vi tycker alla tre att det är ett jätteroligt och väldigt lärorikt spel och båda barnen tar gärna fram det spontant och vill spela. Man kan ju spela bara några minuter om man vill. Dottern tyckte det var ett bra sätt att träna högläsning, och det kändes mer naturligt än att läsa högt ur t.ex. en bok. Det här spelet får vi ta med på semestern i sommar. 👍🏻

Just nu finns spelet till specialpris på Adlibris.

Recex från Nicotext.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s