Sommar vid Sommen av Camilla Dahlson

Camilla Dahlson är min dotters favoritförfattare så när det damp ner en bok riktad till vuxna i min brevlåda, blev jag väldigt förväntansfull. Dessutom har den väl det finaste, somrigaste omslaget man kan tänka sig? 😍

Boken handlar om Disa som arbetar som ekonom i Stockholm. Hon känner sig ganska ensam i storstaden och jobbet känns inte heller särskilt kul. När företaget anställer en ny kollega som får mycket mer i lön än henne känner hon att det är droppen. Hon känner sig inte alls uppskattad på jobbet, trots slit och lojalitet. Hon säger upp sig, säljer sin lägenhet och spontanköper en stor gård med skog vid sjön Sommen. Hon tänker öppna Bed & Breakfast där och hon tänker att det borde vara lätt att locka dit turister med tanke på hur vackert det är där. Men det visar sig kräva både kreativitet och tålamod för att locka folk. Plötsligt har hon utlovat både älgsafari och akvarellmålning. Hon hoppas bara att de kanske faktiskt kommer att se en älg och att de förhoppningsvis aldrig genomskådar hennes icke existerande bakgrund som konstnär.

Jag vet inte om jag tycker Disa är naiv eller modig. Många gånger är det nog en mix av båda. Men påhittig och kreativ är hon och hon är lätt att tycka om. Jag tror många kan känna igen sig i hennes ensamhet mitt bland människor och den där viljan att bryta upp och göra något helt annat.

Det är underhållande läsning och jag tycker väldigt mycket om alla karaktärer. Disa, hennes föräldrar, grannen som hjälper henne, kursdeltagarna. Det är så mycket mänsklig värme och gemenskap och riktigt härlig feelgood. Det är klart att man fattar precis vad som kommer hända, men det är helt ok. Det är skönt att få läsa något där man bara flyter med, blir underhållen och stänger igen boken med ett leende. Nu ska det här tydligen bli en serie och jag vill definitivt läsa mer om livet vid Sommen. Jag har faktiskt varit vid Sommen med jobbet för en massa år sedan, på en härlig båtutflykt. Jag kan helt klart förstå att Disa valde att flytta dit.

Vill man läsa en mysig, charmig och lättsam feelgood kan jag varmt rekommendera den här.

Recex från Lind&Co.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s