Fröken liljekonvalj av Kristin Emilsson

Jag är väldigt förtjust i Kristin Emilssons sätt att skriva så den här boken hade jag så klart höga förväntningar på. Och jag blev inte besviken! Det var verkligen sträckläsning som gällde när jag började läsa.

Boken handlar om Liv som har fått köpa sitt barndomshus billigt från föräldrarna som nu flyttar till solen. Hon driver en stor blogg, har nyligen separerat från mannen som hon har två barn med, och ska nog flytta tillbaka till barndomens trakter. Första veckorna bor hon utan barnen och ska renovera köket. Hon träffar grannen Amelia, en barndomskamrat hon knappt känner igen och knappt heller kommer ihåg. Amelias lillasyster dog i unga år efter att ha ramlat nerför ett stup. Eller ramlade hon verkligen? Liv kan inte låta bli att börja nysta i vad som hänt och hon börjar fråga runt. Men snart börjar hon få hot i sin mail och hon känner sig övervakad. Vad var det egentligen som hände?

Det börjar som en mysig feelgood och går sedan alltmer mot lite rysligt när känslan av förföljelse tilltar. Jag läste senare delen av boken under kvällen och satt ensam kvar när familjen lagt sig, och jag tittade ut genom mina fönster både en och två gånger. Det är ju inte läskigt egentligen. Det är mer kalla kårar och en upptrappning av att vem är det som förföljer och varför? Jag var tvungen att läsa ut och få svar innan jag kunde gå och lägga mig.

Nu har jag läst fyra böcker av Kristin Emilsson och gillat alla väldigt mycket. Hon är definitivt en favorit. Jag har en oläst, och signerad, bok av henne i hyllan som jag köpte på bokmässan. Den ska bli en del av min semesterläsning.

Den här boken (och hennes övriga) vill jag verkligen rekommendera vidare. Läs!

Recex från Lind&Co

1 tanke på “Fröken liljekonvalj av Kristin Emilsson

  1. Pingback: “Sträckläsning” | KRISTIN EMILSSON

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s