Perimenopower av Katarina Wilk

Jag trodde att jag var för ung för att ha nytta av den här boken, men jag hade missuppfattat vad boken handlar om. Och för att vara ärlig hade jag dålig koll på vad begreppet ”perimenopause” betydde. Efter att ha läst den här boken känner jag att jag har mycket bättre koll.

Först och främst – perimenopausen kan börja redan vid ca 35 års ålder. Det är perioden fram till klimakteriet då mensen slutligen upphör. Och den här perioden kan alltså pågå i många år, med diverse olika symptom. Har man haft problem med pms kan man ofta räkna med att den här perioden kan bli lite tuffare eftersom hormonerna dansar omkring. Jag har haft mycket problem med just hormoner, t.ex. svårt att bli gravid, så jag har alltid tagit för givet att jag kommer få problem under den här perioden.

Ett av de första symptomen kan vara sömnbrist, något jag har mer problem med än någonsin. I den här boken finns massor av tips på hur man ska kunna få sova och flera av dem gjorde jag redan innan. Jag skulle vilja lägga till massage på listan, för efter massage sover jag som en stock på natten.

Jag skulle vilja rekommendera alla kvinnor att läsa den här boken, från 30 års ålder och uppåt. Det är bättre att läsa den innan de första symptomen kommer, så man är förberedd och förstår vad som händer, varför och hur man kan agera. Jag känner mig mycket bättre rustad med kunskap efter läsningen.

Läs själv eller ge bort i present.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s