Den mitt hjärta slår för av Sofia Ymén

Jag tyckte mycket om Sofia Yméns första bok, men det susar ju förbi så många böcker i flödet så jag har missat hennes senaste böcker. Så när jag fick frågan av henne om jag ville läsa den här blev jag jätteglad.

Även den här boken utspelar sig i Österby men den här gången möter vi Anna som har flyttat därifrån för drömjobbet i Stockholm. Hon jobbar som kökschef på en fin restaurang och drömmer om att hamna på en ännu finare restaurang. Men så tappar hon en dag smaksinnet och kan inte genomföra sitt jobb. Dessutom har hon blivit lurad av sin kärlek. Förkrossad reser hon hem med svepskälet att hon behöver semester och ska förbereda menyn inför sin brors bröllop. Hon ber sin barndomsvän Niklas om smakhjälp. Han bor kvar i Österby och jobbar hos sin pappa med förhoppningen att någon gång få ta över byggfirman. Men ganska snart upptäcker de att de numera ser varandra på ett helt annat sätt.

Om man har läst förra boken känner man igen en del av karaktärerna som i den här boken figurerar mer som bikaraktärer. Det är kul att få veta vad som hänt med dem sedan förra boken. Det är som att återse gamla vänner.

Det är väldigt charmig, mysig och underhållande läsning. Svensk romance står det på omslaget och jag vet inte vad som skiljer det från feelgood? Hade inte det stått på boken hade jag kallat den feelgood. Det här är återigen min favoritgenre – svensk samtid, relationer, vardag och läsning som man blir glad av. I både den här och förra boken handlar det också om mod, att våga ta steget och följa sin inre röst.

Nu har jag också tredje boken här hemma och även den utspelar sig i Österby. Den ser jag fram emot att läsa. 👍🏻

Perfekt semesterläsning i hängmattan!

Recex från författaren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s