In i minsta detalj av Kristin Emilsson

Egentligen skulle den här boken ha fått följa med mig till Spanien, men jag blev så sugen på att läsa den redan nu. Och jag har plöjt den i dag, för som vanligt har Kristin Emilsson levererat underhållande och välskriven läsning som inte går att lägga ifrån sig.

I den här boken möter vi Freja och Anton som precis renoverat färdigt sin vindsvåning i Stockholm. När Anton får ett dödsbud försvinner han plötsligt hem till sin barndomsstad Idemåla, ett litet samhälle i Småland. Han har aldrig berättat mycket om sin barndom och plötsligt tvingas Freja följa efter till Idemåla där han bestämt att de ska stanna ett tag. Väl där lär hon känna lokalbefolkningen och genom dem får hon veta mer om Antons familj. Saker som inte ens Anton själv vetat något om. Är ryktena på byn sanna eller är det bara elakt skvaller?

Det här är en riktigt bra och underhållande feelgood som jag varmt rekommenderar er att läsa nu i sommar. Jag tycker så himla mycket om den här boken och i slutet tåras ögonen för jag blir så berörd av det som händer. Det handlar mycket om familj och vänskap och relationer, precis sådant jag gillar att läsa om. Jag kan känna igen mig i hur det är att växa upp och bo i ett litet samhälle, på gott och ont. Det här med att alla känner alla, men också lugnet, gemenskapen och alla vackra vyer. Jag är en småstadstjej i hjärtat och jag skulle aldrig vilja bo i en storstad. Inte någon längre tid i alla fall.

Nu har jag läst alla Kristin Emilssons böcker och tyckt om alla fem. Gillar man att läsa böcker som handlar om svensk samtid med relationer i fokus, då måste man läsa dessa. Den senaste boken innehåller lite mer svärta och spänning, medan de andra fyra är feelgood.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s