Ett oväntat besök av Åsa Hellberg

Den här boken plöjde jag på min nya fina Storytel reader, men det går ju inte att fota omslag där eftersom det bara är svartvitt. Alltså fick jag öppna upp boken på min ipad och fota den vägen. Det är ett så härligt omslag så det vore synd att inte få med färgerna.

Jag kan ibland sakna hästvärlden så mycket att det nästan gör fysiskt ont så när jag såg att den här boken har en hästmänniska som huvudperson, som dessutom bor på en fantastisk hästgård – ja, då var jag bara tvungen att läsa.

Nikki har hand om hästgården Gyllentofta som ägs av hennes far, men han bor på Mallorca där han lever det glada livet. Det passar henne bra för hon trivs med livet som det är. Hon jobbar i stallet, rider, förvaltar egendomen och träffar sin bästa vän prästen Annie då och då. Men när hennes pappa dör får hon veta att hon har en okänd bror. Han i sin tur har aldrig vetat vem hans pappa är. Hans bästa vän är advokat och hjälper honom och hans fru och dotter att få del av det som är deras. Motståndet mellan de nyblivna syskonen är tydligt. Men så händer en olycka som ändrar allt och som försvårar allting ännu mer. Och Nikki har dessutom fått känslor för den där advokaten. Känslor som de båda måste lägga åt sidan.

Har man läst Åsa Hellbergs tidigare böcker känner man igen sig. Det är starka, självständiga kvinnor i övre medelåldern, som tar för sig av livet. Det är vänskap, kärlek, passion och humor. Det är helt klart underhållande och en trevlig lässtund. Däremot faller jag inte riktigt för karaktärerna den här gången, inte så som jag brukar. Och den där olyckan som sker känns så brutal att den lite förstör läsningen för mig. Jag var inte beredd på den smällen och där kom mina personliga minnen förmodligen in och ställde till det.

Däremot älskade jag allt som hade med hästarna att göra. Och Annies alldeles fantastiska Grand Danois gillade jag. Han må ha varit ouppfostrad, men åh så charmig också.

Ett tips inför semesterläsningen om man har gillat hennes tidigare böcker. 👍🏻

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s