Frallan-böckerna av Sara Olsson och Lisen Adbåge

Jag har läst Frallan-böckerna för mina barn och de gick verkligen hem hos både barnen och mig. Vi skrattade igenkännande åt många saker.

Böckerna handlar om Frallan som bor med sin mamma och som ofta också är hemma hon sin mormor. Hennes mormor är rätt så busig och Frallan älskar att vara där. Vi får följa Frallan i vardagen och hennes tankar om sin omgivning och både smått och stort. Precis sådant som många barn funderar om. Det där med att vuxnas svar ”snart” betyder ”lång tid” är ju lätt att relatera till. Och hon levererar många sådana kloka tankar. Dottern nickade ofta instämmande.

Böckerna är lättlästa och roliga, men samtidigt med ett djup om de stora frågorna i livet. Jag älskar att Frallan, mamma och mormor är så nära varandra och verkligen pratar om allt. De lyssnar på Frallan och pratar med henne, inte över hennes huvud. Och de står alltid på hennes sida.

De här böckerna tipsades vi om av @lundin_johanna när hon besökte oss på @boktraff_jkpg och höll ett inspirerande tal kring bl.a. böcker och bloggande. Hon fick en alldeles egen ruta i vårt #bokbingojkpg2019 så nu kan jag med glädje kryssa i just den rutan med dessa böcker.

Och då vill ju jag passa på att tipsa vidare om dessa fina böcker. Passar bra från ca 5 år och uppåt. Sonen är 4,5 år och han uppskattade dem inte lika mycket som 8-åriga dottern. Där var de verkligen perfekta. 👌🏻

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s