Nästan för alltid av Felicia Welander

Jag hade missat att Felicia Welander hade kommit ut med en tredje bok i sin serie om Eva. Jag tyckte väldigt mycket om de två första delarna och hennes sätt att skriva. Det är känslosamt, nära inpå och finstämt. Första delen Kanske imorgon fick tårarna att flöda för den är väldigt sorglig och berörande. Andra delen Bara idag var välbehövlig för jag kände att jag behövde veta mer – vad hände sedan.

Man måste läsa böckerna i ordning och jag kan inte skriva så mycket om första böckernas innehåll för att inte avslöja för mycket. I tredje och avslutande delen har Eva gått vidare i livet. Sorgen bär hon med sig, men hon har skapat en ny vardag och ett nytt liv. Monikas kärlek Erik har blivit en viktig del i Evas liv, som en vän som alltid finns där. Men när hon tar med sig sonen William till hans hälsingegård för att fira midsommar blir saker komplicerade. Har de andra känslor än bara vänskap för varandra? Eva brottas med skuldkänslor gentemot Monika. Och samtidigt hör Myrna av sig och vill hälsa på. Eva brottas med sina känslor samtidigt som hon märker att även Erik bär på en hemlighet han inte är redo att berätta. Det är dags för att Eva att ta en del beslut i sitt liv, att välja hur hennes liv ska se ut. Och så är det någonting med William som han behöver berätta.

Jag älskar att få möta Eva och alla andra igen. Men mest av allt älskar jag att återigen ta del av Felicia Welanders fina text. Hon skildrar personer och känslor så fint och det är lätt att leva sig in i hennes text och personerna i berättelsen. Jag är glad att jag hittade den här tredje delen och fick ett fint slut på berättelsen om Eva och hennes familj. Det här är en jättefin trilogi som jag varmt rekommenderar er att läsa nu i sommar. Det är en trilogi om vänskap, men också om sorg och kärlek. Om att gå vidare i livet när det värsta som kan hända har hänt. Men samtidigt som särskilt de första delarna handlar mycket om sorg är det också hoppfull och positiv läsning. Läs om ni inte redan har gjort. Missa inte!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s