Urtidsbilder av Simon Stålenhag och Anna Davour

Jag ska ärligt erkänna att jag inte hade en susning om vem Simon Stålenhag är. När den här boken kom i en förfrågan via mail fastnade jag direkt för det vackra omslaget. Eftersom jag har en son som är helt tokig i dinosaurier tackade jag ja till att få hem boken. Och tack vare sonens engagemang har mitt intresse för dinosaurier väckts. De är ju så himla häftiga!

Jag är väldigt intresserad av foto och att bläddra i den här boken är verkligen helt fantastisk. För även om det är illustrationer känns det mer som att titta på foton och få inblick i en värld som inte längre finns. Min favorit är faktiskt den som syns på bild 3 – Mastodonsaurus. Ljuset, färgerna, känslan! 👌🏻

Till varje uppslag hör också en faktatext som skrivits av vetenskapsjournalisten Anna Davour. Korta, informativa och och ett mycket bra komplement till illustrationerna. I förordet skriver hon att hon hoppas boken ska vara tidlös och få en plats i hyllan under många år.

Jag skulle säga att den här boken förutom tidlös och är ålderslös. Den passar lika bra för min 4-åring som för mig själv. Han har ju självklart snott boken och lagt den bland sina böcker på sitt rum. Allt som har med dinosaurier att göra är hans, tycker han. Men han kommer gärna med den ibland och vill att vi ska läsa högt och jag fascineras av bild och text precis lika mycket som han gör.

Jag tycker att det här är en familjebok att ha hemma och ta fram och bläddra i då och då. Läs tillsammans om dinosaurier, bläckfiskar, flygödlor och andra spännande varelser och titta på de vackra illustrationerna. Bilderna gjordes från början till utställningarna på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Recex från Fria ligan förlag

3 tankar på “Urtidsbilder av Simon Stålenhag och Anna Davour

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s