Flickan från 20-talet av Sophie Kinsella

En välfylld bokhylla är verkligen en rikedom. 🙏🏻 I går fick jag äntligen läslust och blev så sugen på att läsa något av Sophie Kinsella. Jag upptäckte ju denna briljanta författare bara nyligen. Och se! Jag hade en oläst bok av henne i min bokhylla. 😃

Den här boken visade sig vara så mycket bättre än vad jag trodde. Baksidetexten gjorde den inte riktigt rättvisa. Boken handlar om Lara Lington som nyligen blivit dumpad av sin kille och som dessutom startat företag med sin bästa kompis – som dragit till Indien och lämnat Lara i sticket. Mitt i allt tvingas hon gå på sin gammelmoster Sadies begravning, en 105-åring som hon aldrig ens besökte. En gammal dam som tillbringade sina sista år på ett hem efter en hjärnblödning, helt omedveten om omvärlden. Men på begravningen dyker Sadie upp som ett spöke. Det är bara Lara som kan se och höra henne. Sadie börjar tjata om ett saknat halsband och tvingar Lara att stoppa begravningen, vilket hon mycket motvilligt lyckas göra. Och efter det har Lara fått ett spöke i släptåg.

Tillsammans jagar de efter Sadies halsband och Sadies förmåga som spöke att kunna ta sig in överallt visar sig värdefull i fler avseenden. Mellan dem växer någon slags vänskap fram, och Lara får lära känna sin gammelmoster och ta del av hennes fascinerande historia.

Det här är både rolig och underhållande läsning som också har ett djup som man inte riktigt förväntar sig. Lara och Sadie tillsammans är en livlig och fartfylld kombo. Det blev verkligen sträckläsning och jag satt uppe alldeles för sent i går och bara njöt av en härlig lässtund i lugn och ro.

Jag tror att det här är min femte bok av Kinsella och jag bara måste läsa mer av henne. Alla böcker jag har läst har varit så underhållande och roliga. Nu har jag inte fler i min hylla att plocka av så det behövs påfyllning. Har ni läst någon av henne som jag inte får missa?

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s