Udda av Sara Lövestam

På förra bokmässan fastnade jag i Piratförlagets monter när Sara Lövestam pratade och blev helt knockad av hennes positiva energi. Så pass att jag gick och köpte flera av hennes böcker och fick dem signerade. Och så är det först nu jag läser en av dem? 🙈

Den här boken gav henne vinsten i Bok-SM 2009 och det är lätt att förstå. Jag har sträckläst den i dag. Så himla bra, och både rolig och tragisk på samma gång.

Boken handlar om tre personer som man får följa. Det är Martin som jobbar som butikschef på Systembolaget. Han är snygg och eftertraktad, men han har bara en sak som får honom intresserad av en tjej, något som många tycker är udda. Det är Lelle, hans bästa kompis, som är något av en player och byter kvinnor på löpande band. Och så är det Paula, en doktorand som sitter i rullstol eftersom hon saknar ben och vars ansikte är skevt. Hon vill helst inte bli sedd och har svårt för Martins uppvaktning. Dessa tre kommer att lära känna varandra, på sätt ingen av dem kunnat förutse. Dessutom kommer sanningar och bekännelser fram, och inte bara från dem.

Utan att göra någon djupare analys är det här en bok som får en att fundera på ordet udda. Vem är udda och i vems ögon, och varför? Och är vi inte alla udda på något sätt?

Jag kunde inte släppa den här boken. Det är en tänkvärd bok med en massa intressanta karaktärer man vill veta mer om. Några bifigurer blir viktiga för händelseförloppet och jag gillar att en av de bifigurer som lyftes ur boken fick ett eget litet kapitel efteråt. För jag undrade så över henne. Det kändes fint att hon fick sin förklaring.

Nu blir jag så klart nyfiken på att läsa mer av samma författare och den där energin hon utstrålade kunde kännas även i boken. Vilken tur att jag har fler av hennes böcker i hyllorna här hemma. 👍🏻

3 tankar på “Udda av Sara Lövestam

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s