Fis-trubbel och annan oreda i landet Inuti av Lillian Ericsson

Den här roliga boken är fortsättningen på Pruttresan – Sagan genom landet inuti. Den boken har båda mina barn läst och bläddrat i flera gånger i, och fnissat åt de roliga illustrationerna. Så vi blev väldigt glada över att det nu finns en fortsättning.

I den första boken fick vi följa matens väg genom kroppen och det får vi göra även den här gången. Men den här gången får Tugga problem. Hon stöter på bråkvirus och tokvirus. De där bråkbakterierna förstör också kalasbakteriernas pruttkalas. De hoppar på bordet, smäller ballonger och förstör för alla andra. Som tur är fixar Landet en flodvåg som spolar bort dem och stackars Tugga spolas med. Ibland blir det tvärtom – att flera Tuggor staplas på varandra och inte kommer ut. Och ibland åker hon tillbaka upp ur munnen.

Vi läste den här boken precis innan maten och båda barnen sa själva att ”nu måste vi tvätta händerna noggrant innan maten, så vi inte råkar ut för bråkbakterier”. De tyckte att boken var både intressant och rolig på samma gång. Och illustrationerna är ju helt fantastiska. Man fattar precis hur förstoppning och diarré fungerar, och tycker t.o.m. att det är lite roligt. Det är det ju absolut inte i verkligheten, men i boken ser det lite roligt ut.

Både den här och den förra boken vill vi verkligen rekommendera. Lika lärorik även för mig som vuxen eftersom det är så bra förklarat genom både text och bild. Förutom att följa Tugga finns också flera faktarutor som förklarar lite mer ingående.

Mina barn är 4 och 8 år och boken funkade precis lika bra för båda. Jag skulle säga att den funkar även för både något yngre och äldre barn.

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s