Jag älskar inte av Vanja Burden och Nathalie Ruejas Jonson

Den här boken skrattade jag igenkännande till redan första uppslaget. För vem känner INTE igen sig i det här med att inte gilla att vakna, särskilt en vintermörk vardagsmorgon.

Vi får följa ett barn en helt vanlig vardagsmorgon. Barnet rabblar upp saker att inte älska, som att vakna, äta gröt, kamma håret eller vänta på mamma iklädd varm vinteroverall. För att sedan komma fram till förskolan och möta en älskad vän.

Vilken barnfamilj som helst kan känna igen sig i dessa vardagsbestyr. Det är kort text, bara dessa buttra konstateranden, men i de vackra illustrationerna ser man att desto mer pågår. Texten är barnets upplevelse medan illustrationerna visar även de övriga familjemedlemmarnas morgonbestyr.

Även mina barn kunde relatera till boken. De höll med om att man känner så som barnet i boken gör. De fnissade igenkännande till mycket. Min 4-åring tyckte den var rolig och han sa att han höll med om allt. Min 8-åring är väl egentligen äldre än målgruppen, men hon tyckte också att den var rolig och att hon kände igen sig i många saker. Det finns många morgontrötta människor i vår familj. 😅

Den här boken funkar fint från 2 år och uppåt och vi vill verkligen rekommendera den vidare.

Recex från Rabén&Sjögren,

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s