Överraska mig av Sophie Kinsella

Sophie Kinsella har seglat upp som en favorit bara det senaste året. Hennes böcker är roliga och ger härlig läsning och jag fattar inte alls varför jag inte har läst något av henne tidigare.

I den här boken möter vi Sylvie och Dan. De har varit ett par i tio år, har tvillingdöttrar, ett mysigt hem, bra jobb och är nöjda med sina liv. De känner varandra utan och innan, avslutar varandras meningar och vet precis vad den andra kommer beställa på restaurangen. Men så gör de en läkarundersökning och får veta att de säkert kommer leva tills de blir hundra, vilket betyder att de har 68 år kvar att leva tillsammans. De får panik, för hur ska de kunna hålla äktenskapet spännande i så många år? De startar projekt överraska mig men det blir inte riktigt som de hoppats på. Gamla hemligheter kommer upp till ytan, och Sylvie får veta saker om Dan som gör att hon verkligen måste öppna sina ögon. Känner de verkligen varandra så väl som de trott?

Det här är både tänkvärd och rolig läsning på samma gång. Boken har ett mycket större djup än jag trodde. Det här är definitivt en av hennes bästa böcker, av de jag hittills har läst.

Jag tycker att en av Kinsellas storheter ligger i hennes sätt att skildra karaktärer. De är roliga, mänskliga och lätta att känna igen sig själv i. Dessutom är de lätta att tycka om, och man vill att det ska gå väl för dem. Ofta trasslar de ju till det för sig, men i slutet brukar allt ordna upp sig. I den här boken låg det rätt mörka hemligheter och lurade, vilket jag först var tveksam till, men jag gillar hur det löstes.

Ja, den här boken får mig att vilja läsa ännu mer av Sophie Kinsella. Hon har ju många böcker att plöja som tur är. Jag var inte så förtjust i första delen av Shopaholic-serien, men hennes andra böcker har jag tyckt väldigt mycket om.

Rekommenderas verkligen! 👍🏻

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s