Junos vlogg av Linda Skugge

Min 8-åring är fantastiskt duktig på att läsa, så jag sätter en bok i händerna på händerna som hon sedan läser och recenserar för mig. Det är så himla roligt att höra hennes tankar om böckerna. Och jag märker att hon numera kräver lite mer avancerade böcker för att verkligen gilla dem. Hon läser t.ex. just nu Harry Potter. 😊

Den här boken gav hon betyget 4 av 5 eftersom den var läsvärd och hon skulle rekommendera den till andra. Däremot vill hon inte läsa fortsättningen och när jag luskade lite tror jag att det var scenerna med vloggandet som hon tyckte var tråkiga att läsa. Det kan ju bero på ovana också.

Boken handlar om blyga, försiktiga Juno som går i en rätt stökig klass. Hon har en vlogg som bara hon och bästisen följer, och så vill hon gärna att det ska förbli. Men så råkar hon lägga upp fel film, en film där hon gör narr av en tjej och plötsligt rasar följare och därmed elaka kommentarer in. Men Juno lyckas vända olyckan till något positivt, att det är viktigt att inte bara visa våra positiva sidor.

Som vuxen läsare ger inte den här boken mig något. Däremot har den ett viktigt budskap till målgruppen. Den tar upp mycket om det här med att allt som läggs upp på nätet, stannar på nätet och ses av många. Om vett och etikett när man kommenterar o.s.v.

För dotterns del fastnade mest det här med att de byggde en glassborg. Jag tror att det var just det här med vloggscenerna som kom i vägen för hennes läsupplevelse och gör att hon inte vill läsa fortsättningen av den här serien. Hon tittar nog hellre på vloggar än läser dem.

Recex från B|Wahlströms.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s