Kvinnornas stad av Elizabeth Gilbert

New York har alltid varit min drömstad och för 2 år sedan kom jag äntligen dit. 😍 Efter det har jag längtat tillbaka och mitt hjärta klappar lite extra för böcker som utspelas där. Som den här.

I den här boken färdas vi tillbaka till 40-talets New York. Den unga Vivian flyttar dit för att bo hos sin faster Peg. Peg driver en nedgången teater på Manhattan som spelar billiga produktioner för traktens grannskap. Det är en myllrande och annorlunda värld och de bor och arbetar ihop i byggnaden. Vivian kastas in i en värld av fester och där kvinnorna tar för sig och njuter av livet. När den legendariska Edna tvingas fly till NY undan kriget i Europa, sätter de upp en aldrig tidigare skådad show. Vivian är den som syr kostymerna och äntligen börjar publiken och pengarna flöda till teatern. Men så begår Vivian ett stort misstag och flyr NY med svansen mellan bena. Det blir en ordentlig smäll på näsan men snart är hon tillbaka igen, men den här gången visare och mognare. Och hon fortsätter med sina fantastiska kostymer.

Det här är en helt fantastisk historia med starka, färgsprakande karaktärer. Det känns nästan som om man är där, på plats, så levande känns det. Jag sträckläste verkligen den här boken för den gick inte att släppa ifrån sig. Det enda minuset var att den tappade fart mot slutet och det kändes som om det snabbspolades för mycket för att komma till slutet. Men jag kan förlåta det.

Efter att ha läst den här boken längtar jag ännu mer efter att få återse New York. Det är lite häftigt att ha fått läsa om hur det kunde ha varit och sett ut där förr. Mycket har ändrats sedan dess, många byggnader har rivits.

En härlig läsupplevelse som inte bör missas. 👍🏻

Recex från Norstedts.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s