Hjärtats tillfälligheter av Sofia Ymén

Det här är tredje delen i serien om Österby och jag tycker nästan att böckerna har blivit bättre för varje del. Vill man läsa välskriven och mysig feelgood/romance är det här ett bra tips.

I varje del har vi mött nya personer, men de tidigare finns också med i birollerna vilket jag tycker om. Det blir som att återse kära gamla vänner. Den här gången är Emma i fokus. När hennes pappa dog fortsatte hon driva lanthandeln vidare, men egentligen drömmer hon om att plugga till arkeolog och se världen, precis som hennes pappa gjorde. När skotten Beathan dyker upp för att tillfälligt jobba i Österby, faller hon direkt. Och han för henne. Men båda är fast beslutna att inte visa det för den andre. Dessutom ska Beathan bara stanna ett kort tag, och Emma vill ju flytta för att kunna plugga. Beathan bär på en stor sorg som han försöker dölja och fly från och Emma får veta jobbiga sanningar om sina föräldrar.

Ja, det är klart man fattar hur det slutar. Precis som det ska vara. Det här är verkligen romantisk feelgood när den är som bäst. Sofia Ymén är duktig på att måla fram stämningen i byn, karaktärerna, bakgrundshistorian som ger mystik och frågor. Det känns som om man är på plats när man läser.

Jag sträckläste boken för det är verkligen härlig och underhållande läsning hela boken igenom. Jag undrar om det kommer fler delar i serien? Nu vill jag ju veta hur det går för Emma och Beathan i framtiden. 😊

Om övriga delar här och här.

Recex från författaren.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s