Glenn och skurkarna av Camilla Kuhn

Det här är tredje boken av Camilla Kuhn som barnen och jag läser. Alla tre är Lätt att läsa, och dottern fixar dem enkelt men den här gången läste jag högt för båda två tillsammans. Det är däremot perfekta böcker att träna på om man precis håller på att lära sig läsa.

Den här gången möter vi polisen Glenn som inte lyckas fånga några skurkar. Hans kollegor fångar jättemånga. Han bestämmer sig för att också fånga massor så han övar och övar hemma. Men han hittar ju inga skurkar? Däremot hjälper han ett gäng som flyttar ut saker genom ett trasigt fönster. Några som tappar saker i vattnet. Några som har jättemycket pengar ger han skjuts i bilen. Ja, han har så fullt upp med att hjälpa att han glömmer att jaga skurkar. Däremot får han en massa nya vänner!

I den här boken har alla skurkar ögonmask så barnen ser direkt att det ju är skurkar som Glenn hjälper. Dottern tyckte synd om Glenn. Han är ju så snäll och han vill ju bara väl och hjälpa alla. Och jag håller med dottern. Boken är rolig, men den gör mig samtidigt ledsen. Den gör mig lite kluven. Det straffar ju sig att vara snäll?

Precis som för de tidigare böckerna imponeras jag av att en så liten och tunn bok kan rymma ett så stort innehåll. Men om jag ska rekommendera vidare vill jag först och främst rekommendera hennes två tidigare böcker som vi skrattat högt åt här hemma. De är helt fantastiska. Den här tredje får vi nog klura vidare på. Den kanske kan leda till bra diskussioner om att vem är snäll och hur vet man om någon är en skurk.

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s