Och eken står där än av Sofia Lundberg

Åh, den här boken är så fin. Jag sträckläste den för jag ville inte lägga den ifrån mig. Det är stämningsfullt, sorgligt och hoppfullt på samma gång.

Esther har gått igenom en svår skilsmässa och lider av att inte längre få träffa sonen på heltid. Ensamheten är tung. Men så möter hon Rut, en äldre dam. De träffas vid en bänk vid en ek med utsikt mot vattnet. Där inleder de en vänskap och delar med sig av sina liv. Men vissa saker vill inte Rut berätta och när hon en dag inte dyker upp vid eken bokar Esther en resa till Italien för att leta efter henne.

Genom Esthers egen dagbok får vi följa hennes äktenskap och får större förståelse för vad som hände. Det är en smärtsam resa hon har gjort.

Jag blir berörd av både Esthers och Ruts berättelser. De har båda två stora sorger och tuffa äktenskap. Men samtidigt som det är sorgligt innebär också deras vänskap en nystart och chans till att gå vidare. Esther går sin egen väg för första gången på länge.

Den här boken letar sig in i hjärtat och påminner i stil och känsla om hennes första bok som jag tyckte oerhört mycket om. Den här boken är också finstämd, känslosam och berörande som den var. Och så har den ju ett av höstens snyggaste omslag. 👌🏻

Läs! En riktig pärla.

Recex från bokförlaget Ester Bonnier.

 

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s