Enhörningen av Sophie Kinsella

Nu har dottern och jag läst och fnissat oss igenom den tredje boken om Ella och hennes familj där mamman kan förvandla sig till en fe. Den här serien är SÅ rolig!

Ellas mamma är inte så duktig på att trolla och hennes besvärjelser går ofta fel. Även i den här boken leder hennes trolleri till roliga saker, som att hon och Ella får gelében precis när en tjur börja jaga dem. Eller massa kokt spagetti som fyller köket. Och en enhörning i köket. Nä, hon må vara usel på att trolla, men det leder onekligen till roliga situationer.

Boken är en kapitelbok med många illustrationer som förstärker läsupplevelsen. Texten är väldigt behaglig att läsa högt och funkar egentligen lika fint för ett barn att läsa själv. Men just de här böckerna får inte min dotter läsa själv för jag vill inte missa läsupplevelsen. Hon och jag har lika roligt åt böckerna. Det är en riktig guldstund att läsa dessa böcker tillsammans.

Varje kapitel bjuder på en ny story och det skulle funka bra att bara läsa ett kapitel i taget, men boken är alldeles för rolig för att vi bara ska läsa ett enda kapitel. I slutet av boken finns också pyssel att göra, som t.ex. färglägga, leta ord, göra en egen regnbåge.

Böckerna riktar sig mot 6-9 år och det funkar nog fint även något år uppåt och neråt. Sonen 4,5 år är inte alls lika förtjust i böckerna. Det är för mycket text och han hänger inte riktigt med. För dottern 8 år är det däremot perfekt läsning.

Vi hoppas på fler delar! 🦄

Recex från B|Wahlströms.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s