Berit älskar Russin av Annica Hedin och Per Gustavsson

Berit älskar Russin skulle kunna handla om russin som man äter, men så är det inte. Russin är ett namn på en liten ekorre. Berit ska gå på kalas till Aron och tillsammans med sin mamma köper hon en present. När hon får syn på den lilla ekorren tycker mamma att det är en bra present, men Berit tycker slajm hade varit bättre. Hon vill ju ha Russin själv!

Väl på kalaset tycker hon inte att Russin blir så väl behandlad så hon säger till Aron att han fick fel paket. Han skulle ha fått paketet med slajm.

Åh, det är hög igenkänning på den här. Dottern har flera gånger gett bort paket som hon egentligen har velat behålla för sig själv, särskilt när det gäller just gosedjur. Och när man döper ett gosedjur vill man ju så klart behålla det själv.

Berit är en cool tjej som tar saken i egna händer och står upp för sin lilla kompis. Jag gillar att vissa saker inte skrivs ut i texten utan att man i stället ser vad som händer i illustrationerna.

Just nu är båda mina barn inne i en fas då de tror (och hoppas) att deras leksaker lever. Vi såg Toy Story 4 på bio… 😄 Så de känner mycket väl igen sig i Berit som oroar sig för att Russin är ledsen inuti paketet, är rädd och känner sig ensam och har minsann ett pickande hjärta där under pälsen.

Den här boken är en kärlekssaga till våra gosedjur, för ett sådant har väl de flesta av oss haft. Jag älskade mina så innerligt och jag har t.o.m. kvar dem i källaren. Jag har helt enkelt inte kunnat slänga dem. Jag förstår precis Berits stora kärlek till Russin och ilskan när de andra barnen kastar runt den lilla ekorren.

En fin berättelse för åldrarna 3-6 år, men även min 8-åring tyckte väldigt mycket om den.

Recex från Rabén & Sjögren.

1 tanke på “Berit älskar Russin av Annica Hedin och Per Gustavsson

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s