Mulle och stallspöket av Lena Furberg

Alltså Mulle, älskade Mulle. 😍 Jag växte upp med honom via Min Häst och det är så fantastiskt roligt att min dotter nu också får läsa om honom. Och att det finns kapitelböcker med BARA Mulle. 😃

Det här är ju Mulles alldeles egen dagbok vi får ta del av och förutom att dela med sig av sin vardag får vi här följa jakten på ett stallspöke. Någon smyger sig in om nätterna och snor Mulles och Mollys saker. Mulle oroar sig för att det kanske är ett läskigt spöke? Han och kaninen Tulpanöra bestämmer sig för att få fast tjuven.

Jag tror att min 8-åring och jag fnissade lika mycket båda två åt den här. Hon läste den först och hon var lite orolig över att den skulle innehålla ett spöke. Men när hon hade läst ut den kom hon med ett stort leende och tänkte avslöja handlingen så jag fick säga STOPP! Inte avslöja något. 😅

Jag älskar alla Mulles böcker. De är roliga, fartfyllda, busiga och charmiga. Text och bild är perfekta ihop. De funkar precis lika fint för vuxna att läsa.

Jag vet inte om man måste gilla hästar för att gilla dessa böcker. Jag är ju (f.d.) hästtjej och dottern älskar djur. Man måste nog gilla djur i alla fall. Och för mig som haft flera hästar är mycket av det vardagliga så himla roligt att läsa om. Mulles tankar kring hovslagare och tandläkare stämmer nog in på rätt många hästar. Jag känner till flera hästar som skulle hålla med Mulle.

Lästips för djurälskande barn och vuxna. 👍🏻

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s