Pablo på Galápagos av Åsa Storck

I våras hade vi Åsa Storck på besök hos oss på @boktraff_jkpg och hon var så himla rolig och härlig att lyssna på. Jag älskar att lyssna på författare som berättar om vägen mot utgivning, hur det ser ut bakom kulisserna och hur skrivarbetet går till. Jag skäms över att det har tagit så lång tid att få till en recension, men dottern och jag har haft alldeles för många böcker i högen. Om man ens kan ha ”för många”? 🤔

Dottern gillade i alla fall den här boken jättemycket och det är inte svårt att förstå. Hon tyckte att boken var spännande och så blev hon lite ledsen för att de hade ont om mat och fick äta matrester.

Boken handlar om Pablo på Galápagos. Hans mamma lagar mat till fångarna på fängelset och han ska smuggla iväg ett brev från en av fångarna. Samtidigt som Pablo blir påkommen kommer ett skepp till ön. På skeppet finns Charles Darwin, och han och Pablo finner att de har ett gemensamt intresse i att samla på saker. Och så får Pablo vara med om ett äventyr…

Dottern gillade det här med samlingen mycket eftersom hon också gärna samlar på fina stenar och snäckor. Där kände hon att de hade något gemensamt. Hon gillar att läsa historiska böcker, när hon får lära sig något samtidigt som hon läser. Vi är lite lika där vilket är kul.

I slutet finns ytterligare fakta plus även om författaren och illustratören. Texten är lättläst, med bra flyt och fina illustrationer som förstärker berättelsen.

Både dottern och jag gillar den här boken och vi måste ju så klart läsa fler av delarna i serien. Rekommenderas till vetgiriga barn som antingen vill läsa själv eller får boken högläst för sig.

Recex från författaren.

1 tanke på “Pablo på Galápagos av Åsa Storck

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s