Pakten av Jodi Picoult

Jodi Picoult – vilken författare! Det här är ännu en sådan där bok jag inte kunde släppa. Den har hållit mig i ett järngrepp de senaste dagarna för att få veta vad som skulle hända.

Chris och Emily växte upp tillsammans då deras mammor var bästa vänner, de bodde grannar och familjerna umgicks hela tiden. De två blev en enhet och så småningom även ett kärlekspar. Men när Emily är 17 år dör hon, skjuten till döds. Bredvid henne finns Chris, även han skadad. Han hävdar att de slutit en självmordspakt. Pistolen tog han hemifrån från sin pappa. Men det dyker upp frågor kring vad som egentligen hände och på Chris 18-årsdag grips han misstänkt för mord. Han, den välartade och skötsamma simkillen med en lysande framtid framför sig, sätts i fängelse i väntan på rättegång. Och familjernas vänskapsband faller hårt.

Vad var det som egentligen hände den där kvällen?

Jodi Picoult är en mästare att vrida på alla tänkbara anklagelser, att se till att läsaren inte kan tänka så där svartvitt och enkelt. Ju djupare hon gräver fram berättelsen, desto fler frågor uppstår.

Jag älskar den här typen av böcker där jag tvingas öppna mina ögon och ta in allt, utan att döma någon. Vi får gå tillbaka till deras barndom, följa deras uppväxt, lära känna familjerna och deras gemensamma historia. Och jag tvingas vänta in i det sista innan jag får svar på de tusen frågor som uppstått under läsningen. Och på den största av alla – vad var det egentligen som hände?

Har ni fortfarande inte läst något av Jodi Picoult bara måste ni göra det. Jag måste läsa mer av den här författaren.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s