Det som känns av Anna Bjärkvik och Caroline Midbeck

Det här är tredje delen i serien om mindfulness för barn. Dottern och jag har tillsammans både läst och gjort övningarna i alla tre böckerna. Egentligen riktas böckerna mot 3-6 år, men sonen 4,5 år är inte ett dugg intresserad av böckerna. Däremot är de helt perfekta för dottern (8,5år) som verkligen älskar dessa böcker.

I den här boken ligger fokus på känslor. Barnet får fundera över hur känslor känns i kroppen. Förutom text finns det också praktiska övningar och vi testar att knacka fram ett leende och att hälla magisk smet över oss.

Både dottern och jag gillar den här sortens böcker och övningar, och jag tror det har mer med vilken sorts människa man är än vilken ålder man har. Vi gillar ju olika saker. Sonen gör gärna yoga, men är som sagt inte intresserad av den här sortens böcker. Just nu i alla fall. Det kan ju ändra sig.

Jag tycker att text och bild harmoniserar fint och att de kompletterar varandra. Dottern tittar noga på bilderna och kommenterar detaljer. Och efter läsningen känner hon sig gladare och mer harmonisk. Hon är väldigt inkännande och suger lätt åt sig andras kommentarer och känslor. För henne är sådana här böcker viktig läsning. Vi läser och pratar om hur vi känner efter boken och varför. Hon har återkommit till de andra böckerna och det är ju viktigt att de blir just återkommande och inte bara läses vid ett enstaka tillfälle.

Vi rekommenderar både denna och tidigare delar i serien. Tänkvärda och viktiga.

Recex från Ehrlin publishing.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s