Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld

Den här boken gick rätt in i hjärtat. Så himla fin berättelse med fantastiska karaktärer som jag saknade så fort jag hade läst sista raden. Den här måste ni läsa! Passar lika bra för vuxna.

Sigges familj flyttar från Stockholm till lilla Skärblacka där hans mormor har ett pensionat. På förra skolan var Sigge ensam och utanför och nu påbörjar nedräkningen till nya skolans start. Under sommarlovet ska han bli en ny människa. Han ska ta reda på hur man blir populär. Han forskar noga i ämnet, testar på olika människor och antecknar resultatet. Men så lär han känna Juno och upptäcker att vi alla bär på vår egen osäkerhet och oron över att vara udda.

Den här boken har en stor portion humor som blandas med djup och smärta. Sigges familj är helt fantastisk. En samling udda karaktärer i ett mycket speciellt hus och jag vill bara flytta in och bo där med dem. Coola mormor Charlotte, högljudda Majken, filmskaparen Krille Maräng – vilket gäng. Det är så många fina människor runt Sigge. Och Sigge själv. Det gjorde ont i själen att läsa om hur ensam och utsatt han har varit och man vill att nya skolan ska vara bra, att han ska få vänner och börja tycka om sig själv. Förstå att det inte är honom det är fel på – det är mobbarna som har fel.

Jag har läst två böcker av Jenny Jägerfeld tidigare, men jag måste läsa mer av henne. Jag är så imponerad av den här boken. Den kommer definitivt hamna på årets topplista. Och jag måste säga till min dotter att läsa den för hon kommer älska Sigge och hans familj (och Juno och Krille Maräng) precis lika mycket.

Ett måste-läsas-tips till läslovet! 👍🏻Missa inte denna pärla.

1 tanke på “Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld

  1. Pingback: Mitt storslagna liv – Eli läser och skriver

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s