Paris. Kärlek. Ost. av Victoria Brownlee

Jag är väldigt förtjust i ost och väljer lätt det som efterrätt. Eller som enda rätt… 😋 Titeln på den här boken lockade därför mig, och efter att ha läst inser jag att jag inte kan någonting alls om ost. Hjälp vad många olika sorters ost det finns!

Ella har väntat länge på att mannen i hennes liv ska fria och när han bjuder ut henne till fin restaurang tror hon att det äntligen är dags. Men i stället börjar han blurra om att åka iväg och hitta sig själv och de bryter upp. Hon bestämmer sig för att lämna Melbourne och tillbringa ett år i Paris, staden där de en gång träffades. När hon kommer dit ska hon dricka vin och äta en massa ost. Hon går in i en ostaffär för att påbörja sitt ostätande och butikens ägare Serge och hon blir snart vänner. Hon slår vad med honom att hon ska äta 365 olika ostar på ett år. Det blir ett år av lärdomar för henne. Om vänskap, kärlek och framför allt om sig själv.

Det här var härligt underhållande läsning, även om jag blev smått tokig på Ella ibland. Men hon lärde sig av sina misstag och på det stora hela var det härligt att få hänga med henne i Paris tillsammans med hennes nyfunna vänner och franska kärlekar. Och jösses vad sugen jag blev på ost under läsningen. Jag vill också ha en egen ostman i mitt liv, en man som rekommenderar precis rätt ost till rätt tillfälle. Jag insåg efter att ha läst boken att jag måste testa fler sorters ost och att jag måste besöka Paris. Konstigt nog har jag inte varit där.

Tips till er som gillar feelgood. Och ost. 😊

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s