Resten av allt är vårt av Emma Hamberg

Alla tjatar om att man kan lära sig att lyssna på ljudböcker så jag tränar och förstör böcker i mina försök att lära mig. 😔 För den här boken hade jag garanterat tyckt bättre om ifall jag hade läst i stället för att lyssna. Nu fick jag i stället den där känslan jag alltid får när jag lyssnar- att jag blir så trött på den där personen som pratar hela tiden och gör det svårt att få tänka i fred. Jag har ett starkt behov av stunder av tystnad, särskilt vid mina skogspromenader. Att lyssna på bok då stör min promenad. Särskilt skönlitterära böcker är jobbiga att lyssna på tycker jag. Facklitteratur är mycket bättre och jag tror att jag ska hålla mig till det framöver. Men inte under mina promenader. 😊

Den här boken är självbiografisk och berättar om tiden när Emma Hambergs man blev svårt sjuk, att de separerade och att när han träffade en ny kvinna blev det en stor lättnad för henne. Då blev det dags att ge sig ut i dejtingvärlden även för henne. Hon får kontakt med sin gamla ungdomscrush Patrik och de inleder en romans som både går upp och ner.

I boken får vi följa hennes vardag med jobb, barn, vänskap, romans, sjukdomar och alla tankar kring det. Det är sms, chattar och samtal och det är ofta väldigt privat. Jag lyssnade på Emma Hamberg på bokmässan hos Storytel och hon sa att alla inblandade hade godkänt allt. Och med tanke på att allt omges av så mycket omtanke och kärlek är inte det svårt att förstå.

Hon läser själv boken och hon är fantastisk att lyssna på, men det faktum att det är en ljudbok förstör en del av mitt intryck. När det var ca 1 timme kvar upptäckte jag att den även fanns som e-bok på storytel och växlade till det. Mycket bättre! Jag önskar i efterhand att jag hade läst i stället för lyssnat, men gjort är gjort.

Den här boken har ju hyllats mycket av många och det kan jag verkligen förstå. Jag är lite mer försiktig i mitt omdöme och säger att den var intressant och tänkvärd eftersom den innehåller så mycket man kan relatera till. Jag tror som sagt att läsning hade gett ett högre betyg. Tänk vad olika vi är. För mig är texten och att kunna SE den tydligen viktig för upplevelsen.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s