Bli hälsoklok av Lovisa Sandström

När jag var färdig med den här boken tänkte jag ”vilken klok bok” och så kom jag på att titeln ju är ”Bli hälsoklok”. 😄 Väldigt bra titel med andra ord. Den här boken är verkligen det som titeln säger.

Jag lyssnade faktiskt på den här boken och det funkade förvånansvärt bra med tanke på mitt motstånd mot just ljudbok. Jag lyssnade när jag satt på träningscykeln här hemma och det verkar vara ett av få tillfällen då ljudbok funkar för mig. Men jag saknade att inte kunna bläddra tillbaka när hon pratade om något jag ville ”läsa” igen och jag märker att jag minns innehållet sämre när jag lyssnar.

Boken handlar om hur man får till en hållbar sund livsstil. Hon tar upp flera områden att reflektera över – t.ex. träning, sömn och kost. Vi svenskar är bland de flitigaste i Europa på att träna men är också/ändå bland de med sämst kondition. Det kan bli 2 träningspass i veckan men däremellan noll motion och mycket stillasittande. Är det hållbart? En sak som fastnade i mig var att skilja på att träna för hälsa och att träna för prestation. Och att känna efter innan träning hur man mår/känner sig och sedan även efteråt för att stämma av om träningen är rätt. För mig tänker jag att om jag känner mig trött innan träningen, men glad och energifylld efteråt har jag gjort rätt träning.

Jag skulle säga att den här boken funkar bra som en peppbok om man vill ändra sin livsstil – inte bara när det gäller träning utan även kost, stress, sömn och liknande. Många bra råd och tips och utan en massa måsten och pekpinnar. En sund och klok hälsobok helt enkelt.

Det funkade som sagt bättre att lyssna på faktabok än skönlitterär bok och eftersom det finns så otroligt många bra hälsoböcker som jag vill läsa tänker jag försöka lyssna vidare på min cykel. Ibland sitter jag faktiskt på cykeln med läsplattan i handen. Jag brukar skilja på att cykla lätt för att få rörelse och fort för att få träning beroende på övrig träning den dagen.

Annons

2 tankar på “Bli hälsoklok av Lovisa Sandström

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s