Framtidsboken av Måns Jonasson och Emily Ryan

Den här boken har jag läst tillsammans med båda mina barn och det var fascinerande och intressant läsning. Min 4,5-åring är egentligen för liten för att förstå boken, men han älskade bilderna och han tycker det är spännande med robotar och fordon så det funkade ganska bra ändå. Min 8,5-åring har däremot tagit in innehållet och pratar ofta om den och hur hon själv tror och hoppas att det ska bli i framtiden.

Den här boken handlar nämligen om just framtiden. Hur kommer det vara i framtiden? Äter vi insekter och använder robotar till att ta hand om hushållsarbetet och kommer paket och matleveranser med drönare? Och kan vi klona fram enhörningar? Den tanken nappade dottern på direkt.

En sådan här bok är ju ett måste att spara inför framtiden för att se vad vi trodde ska komma. Vissa saker som nämns kan jag hoppas på medan andra känner jag att njae, den delen kan vi skippa. För min del lockar inte det där med insekter som framtidens föda, även om många pratar om hur bra det är. Och en robothund är säkert bra och praktiskt, men hur mysigt?

Lästips för både barn och vuxna. Gärna tillsammans och reflektera över framtidens uppfinningar.

Recex från Rabén&Sjögren.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s