Vinter vid Sommen av Camilla Dahlson

Jag tyckte om Sommar vid Sommen, men den här är faktiskt snäppet bättre. Det är en serie där båda utspelar sig vid sjön Sommen men de har helt olika karaktärer och kan alltså läsas i vilken ordning som helst.

I den här boken möter vi Lisen som jobbar i en mataffär i Göteborg. Hon är ensamstående med två barn och det är kämpigt både ekonomiskt och tidsmässigt att klara allt. Men så en dag får hon ett brev där det står att hon har fått ärva ett spa vid Sommen, av en för henne okänd kvinna. Hon flyttar dit med barnen och sätter igång med att rusta upp det. Hon beställer fiskar till fiskspa, lera från Ungern. Och så är det bara att vänta in kunderna. Men släktingarna som inte fick ärva vill ha bort henne. Hur kommer det sig egentligen att hon fick ärva? Och hur kommer det sig att den kända matskribenten Einar så villigt ställer upp och hjälper henne?

Det här är verkligen så mycket feelgood det bara kan bli. Hela boken igenom hejar jag på Lisen att hon ska lyckas med sitt spa och få det att börja bli lönsamt. Hon har fått några hårda törnar av livet och man vill att det ska vända för henne och gå bra. Och själva byggnaden och omgivningarna låter så vackra att jag vill åka dit och se det i verkligheten. Kanske borde besöka Sommen i sommar?

Det här är ingen julbok, och det låtsas den inte heller vara. Det är snarare en vinterbok med vintermiljöer. Det är en bok om hopp och drömmar som faktiskt kan slå in. Det är riktigt mysig och underhållande läsning. Jag gillar Lisen. Hon har skinn på näsan och mer mod än hon själv förstår.

Jag hoppas att vi även kommer att få läsa om vår och höst vid Sommen? Jag läser gärna fler delar i den här serien.

Recex från Lind&co

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s