God Jul en berättelse av Jonas Karlsson

Den här boken plöjde jag i går och fnissade och förfärades om vartannat. Så himla rolig och samtidigt tragisk berättelse.

På kommunhuset funderar man på att göra något inför jul och det bestäms att det ska stå GOD JUL på fasaden. Med hjälp av adventsljusstakar i fönstren ska orden GOD JUL bildas och lysa vackert och stämningsfullt i mörkret. De bokar tid för stadens tidning att komma och fota. Men problemen hopar sig. De som enligt ritningen ska ha en ljusstake i sitt fönster ska gå och hämta den i källaren och det skickas ut ett mail till dem. Ingen får veta att det ska bilda ord och därför blir folk sura. Varför får en del ha ljusstakar och andra inte? Och en del vägrar ha en ljusstake i sitt fönster. De tillbringar massor av tid på möten, nya mail och med att övertala folk men bokstäverna bildar ändå inte GOD JUL på fasaden. Och snart kommer tidningen för att fota.

Alltså, det här är så dumt att det blir roligt. Så många viljor! Så många sura människor som tvärvägrar! Och så all denna tid de lägger på detta. Jag höll på att bli tokig på dem. Alla som har jobbat på en större arbetsplats vet hur det kan bli när många ska blandas in i något och tycka till. Det är inte alltid direkt smidigt.

Och mitt i allt detta finns Frida. Hon jobbar som någon slags allt-i-allo och tar mer ansvar än hon borde. Hon blir den som verkligen få ta nackdelarna av det här projektet.

Tanken bakom projektet är att sprida glädje till stadens medborgare och visa på kommunhusets laganda. Men så blir det inte riktigt.

En tunn bok med ett stort innehåll. Det här är verkligen en julbok, men här blir julen något negativt och kravfyllt och det leder snarare till missämja och merjobb än glädje och rofyllt. Rekommenderas!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s