Modigast i världen av Malin och Alexander Karim med ill. av Andrea Femerstrand

Den här fantastiska boken har jag läst tillsammans med dottern och vi tyckte lika mycket om den båda två. Det var spännande läsning från början till slut. Dottern blev besviken på slutet som hon tyckte ”inte var ett slut”. Men när jag sa att det nog betyder att det kommer ytterligare en bok blev hon glad.

Boken handlar om Alba som är rädd för allt. Hennes mamma drunknade så hon är extremt rädd för vatten. När byn drabbas av brist på jobb ger sig hennes far iväg till stora staden för att jobba. Han hinner knappt lämna byn förrän byn drabbas av en svår storm som gör att folk försvinner. Bara Alba och hennes get Yanok är kvar. Hon bestämmer sig för att de ska gå över hela ön för att hitta pappa. Det blir en resa fylld av utmaningar och Alba visar sig ha mer mod än hon trott.

Texten är lättläst och dottern hade lätt kunnat läsa den själv, men jag läste högt för henne. Kapitlen är perfekt upplagda för att läsa ett i taget då de ofta slutar spännande, men vi kunde inte sluta läsa. Vi läste den i två omgångar. Dottern gjorde ofta stora ögon av innehållet då det var både spännande och flera gånger också väldigt roligt. Alba träffar på en hel del både roliga och skumma typer.

På bokmässan fick jag möjlighet att lyssna på Malin och Alexander Karim när de pratade om jobbet kring den här boken. De var trevliga att lyssna på och det lockade verkligen till att vilja läsa boken. Nu hoppas jag på att de är igång med en fortsättning på boken? Vi vill träffa Alba fler gånger.

Och så måste vi ge en eloge till de fantastiska illustrationerna av Andrea Femerstrand. De förgyller verkligen läsupplevelsen.

Missa inte den här boken! Både dottern och Alba är 8 år så läsåldern ligger där någonstans, plus minus några år.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s