Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död av Alexander Karim

Jag hade missat den här pärlan om jag inte hade fått den som recex. Varken titel eller omslag lockade mig. Men så läste jag en positiv recension om den som gjorde mig nyfiken och nu har jag verkligen sträckläst den. Gick inte att släppa!

Boken handlar om Jonas Paulsson som dör, men som dagen efter vaknar upp igen. Fast då är det dagen innan. Och så fortsätter det. Varje natt han somnar vaknar han en dag tidigare. Han har blivit tidsresenär. Han försöker göra allt i sin makt för att ändra sin framtid och förhindra sin död. Vad behöver han göra för att hitta sin mördare? Och vem är det? Samtidigt tycker han att hans fru tittar misstänksamt ofta i sin telefon i hemlighet. Vad döljer hon för honom?

Det gäller att vara alert vid läsningen för att inte missa vad som händer. Vissa saker som händer förklaras dagen innan. Det låter rörigt, men det är det inte. Alexander Karim lyckas hålla ihop tråden från början till slut.

Det är spännande och underhållande läsning och också väldigt tänkvärt. Vad skulle vi ändra på om vi fick chansen? Vad är viktigt i livet? Jonas Paulsson får verkligen tid att reflektera över sitt liv, vad som betyder något och sin egen del i det hela.

Missa inte denna pärla till bok! Annorlunda läsning med bra driv och som lämnar efter sig många tankar och funderingar. Tacksam över att ha läst den.

Recex från Norstedts förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s