Kaj lär sig åka skidor av Katarina Ekstedt med illustrationer av Thomas Olsson

Varken mina barn eller jag kan åka skidor. Vi har aldrig ens stått på ett par slalomskidor. Längd har jag åkt, för många år sedan. Jag är ingen snöfantast så jag undviker helst allt med snö. Däremot har vi tänkt att barnen ska få testa slalom i vinter, kanske t.o.m. skidskola. Så den här boken kom ju verkligen lägligt. 😊

I den här boken ska nämligen Kaj lära sig åka skidor. Han går på skidskola och hamnar i gruppen Snöhjältarna. De får lära sig glasstruten och att ploga, och hur man åker lift. Men det är svårt i början och Kaj tappar modet. Men hans föräldrar peppar honom och snart går det så klart bättre.

Jag läste den här högt för båda barnen och det var roligt att läsa något som ingen av oss hade någon kunskap om. Den omvände inte mig till att vilja kasta mig ut i slalombacken, men den gav barnen en förståelse för hur det funkar. Särskilt dottern är sugen på att få testa så hon tog verkligen in informationen. Hon hade ju kunnat läsa den här på egen hand och jag tror hon kommer göra det lagom tills hon ska lära sig åka skidor.

Jag gillar att boken tar upp det där med att det är svårt för alla i början, att man måste öva och att det blir roligare senare när man väl lärt sig. Men vägen dit kan vara krokig och svår. Det behöver min dotter höra.

Passar fint för nybörjarläsaren eller för yngre barn om man läser högt. Den funkade lika bra för min 4-åring som för min 8-åring.

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s