Dan före dan av Felicia Welander

Den här boken har jag sparat på för att läsa nu under julledigheten, och det visade sig vara ett bra beslut. För i den här är verkligen julkänslan total.

Sigrid har varit på resa en längre tid men bestämmer sig för att överraska alla med att komma hem innan jul. Familjen firar alltid jul i stugan i Järvsö och hon längtar så. Men eftersom ingen vetat att hon ska komma har de gjort upp andra planer. Sigrid bestämmer sig för att åka dit själv, men i sällskap med en dejt. På jobbet på Nordiska museet lär hon känna Stoffe som tipsar om en dejtingapp. Jakten på en juldejt i Järvsö har börjat. Men det visar sig bli svårare än hon trott.

Jag var i Stockholm helgen första advent och var då på flera ställen som nämns i boken. Sigrid forskar om vinterns traditioner så boken är full med intressanta fakta om julen och jag fick lära mig en hel del om de ställen jag besökte i Stockholm. Roligt! Jag älskar när jag får lära mig saker under läsningen.

Sigrid är lite manisk i att försöka återskapa sina barndoms jular i stugan exakt så som det alltid har varit. Men jag förstår henne. Det är första julen utan pappan och det ÄR svårt den där första julen efter att en person gått bort.

Det här tyckte jag var underhållande, charmig och härligt julig läsning. Det är en berättelse om vänskap, familj, tradition och om att växa upp och bli vuxen. Och så en hel massa insprängda fakta om jul och våra traditioner.

Nordiska museet är en av Stockholms vackraste byggnader i mitt tycke, men jag har faktiskt aldrig varit inne i byggnaden. Bara stått utanför och beundrat. Nästa gång i Stockholm får det bli ett besök dit.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s