Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald

Det här blev boken som fick mig att komma ur den där tråkiga läsdippen. 🙏🏻

Sanna Mac Donald var gäst på vår förra @boktraff_jkpg och jag köpte så klart hennes bok och fick den signerad.

Boken utspelar sig både i nutid och i dåtid. Vi möter Rune och Evert på 30-talet när de båda bor på barnhem och får förbjudna känslor för varandra. Känslor de måste hålla hemliga för de andra. I nutid följer vi Tove och Anna och deras förbjudna kärlek. Förbjuden eftersom Anna är gift och har två barn tillsammans med Mattias. Hon vill inte bryta upp barnens tillvaro, men samtidigt är kärleken till Tove stark och det hon egentligen vill satsa på.

Ytterligare en parallell historia finns i Douglas på ålderdomshemmet, och hans koppling till de andra två förstår jag nästan omedelbart. I slutet vävs allt ihop och man får de sista pusselbitarna hur allt hänger ihop.

Det här var både berörande och intressant läsning. Jag sträckläste boken för att få veta hur det skulle gå för alla. Det är väldigt fint och innerligt porträtterat och karaktärerna känns verkligen äkta och nära. Jag känner verkligen för dem och vill så gärna att det ska sluta lyckligt för alla.

När Sanna berättade om boken fick hon flera intressanta frågor och kommentarer av de som redan hade läst boken. Att höra henne berätta om boken och få ta del av andras reflektioner av boken tycker jag är så värdefullt. Jag hade allt det i bakhuvudet under läsningen och för mig gör det att boken då blir ännu mer intressant och givande. Jag ser fram emot att läsa mer av Sanna framöver. 👍🏻

Om ni inte har läst boken än vill jag verkligen rekommendera er att göra det. Missa inte den här pärlan.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s