Valle vampyr äter mat av Amanda Thorn och Tinna Ahlander

Den här boken läste jag högt för min son, snart 5 år. Det visade sig extra passande för sonen eftersom även huvudpersonen Valle Vampyr är just 5 år. Eller rättare sagt 5 människoår, vilket motsvarar 283 vampyrår.

Valles föräldrar är rätt kinkiga med maten och bara gnäller. Valle älskar att laga mat. Han kommer på att han ska göra en magisk glittersmoothie och bara lägga i sådant som mamma och pappa gillar. Det blir t.ex. tåg, glitter, blommor och pennor i den. Och DÅ äter föräldrarna utan att gnälla. Efter det döper Valle all mat han lagar till saker som de gillar.

Den här boken är en del av en serie som försöker göra vardagen lite enklare för familjer. I den här boken får barnet vara experten och föräldrarna de som gnäller. Ett bra tips att döpa maträtter till något helt annat. Vår son skulle nog älska mat som heter något med t.ex. dinosaurie.

Sonen tyckte boken var rolig och busig och jag stämmer in i det omdömet. Han var perfekt ålder för boken och jag skulle tippa att den även funkar för ett par år äldre och yngre.

Recex från Ehrlin publishing

1 tanke på “Valle vampyr äter mat av Amanda Thorn och Tinna Ahlander

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s