Bettys val av Marie-Louise Marc

Jag tyckte väldigt mycket om första boken om Betty Svan så jag hade rätt höga förväntningar på den. Jag har medvetet sparat på den för att läsa den vid jul, även om den bara till viss del utspelar sig vid just jul.

Den här boken fortsätter där den andra slutade. Betty och Henrik bor tillsammans i sin fina vindsvåning och hennes barn bor i hennes gamla, i samma hus. Dottern Maja ska ha barn när som helst och Betty bli mormor. Allt är lyckligt och bra men så bestämmer sig Henrik för att jobba som volontär i Indien. Betty kämpar med livet som frilansare och när hon får gymkort i julklapp börjar hon träna ihop med pt:n Anthony. Han är vältränad och omtänksam och Betty dras mot honom i sin saknad efter Henrik. Och Henrik bestämmer sig för att förlänga tiden i Indien. Hur ska deras förhållande överleva detta avstånd?

Jag tycker tyvärr inte lika mycket om den här boken som den förra. Jag tycker hennes svärmande efter Anthony blir lite fånigt och ärligt talat lite tråkigt att läsa om. I förra boken var hon stark, rolig och en frisk fläkt. I den här känns det som om hon bara står och stampar. Det händer liksom inget. Men så i slutet börjar det hända en massa bra saker och läsningen blir intressant. Sista delen av boken är precis lika bra som första delen, det var vägen dit som var seg.

Det finns en tredje del om Betty och den ska jag se till att också läsa. Tvåan slutade på ett sätt som lockade till mer läsning. Jag är nyfiken på hur det ska gå med hennes stora planer.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s