En halv värld bort av Mike Gayle

Åh vilken fantastisk bok det här är! 😍 Årets första bok kan också mycket väl vara årets bästa bok. Redan. Det var länge sedan jag blev så otroligt berörd av en bok. Jag läste det sista i sängen på morgonen och låg där och grät. För så fin berättelse, så innerlig och så mycket känslor.

Boken handlar om Kerry och Noah, två syskon som skiljs åt när han är 2 år och hon är 10 år. Han adopteras av en akademisk vit familj, växer upp i en välbärgad tillvaro och blir sedan advokat, gifter sig och får barn. Utan att veta om att han har en syster. Hon skickas runt i familjehem, växer sedan upp på barnhem, strular en massa innan hon bestämmer sig för att skapa sig själv ett bra liv. Hon startar eget som städerska, blir ensamstående mamma och kämpar hårt för att hennes son inte ska växa upp som hon gjorde. Varje år skriver hon brev till sin bror och hoppas att han en dag ska söka svar hos adoptionsfirman och därmed hitta henne. Och så en dag kommer dagen Kerry alltid har drömt om – hon får återse sin bror.

Det är en sådan otroligt sorglig berättelse samtidigt som den innehåller så mycket kärlek, hopp, glädje och styrka. Både Kerry och Noah är personer man tycker väldigt mycket om. De har växt upp under så olika förhållanden och när de slutligen möts har de så mycket att ta igen. Han har alltid haft svårt att prata om sin bakgrund och adoption och har inga minnen från den tiden. Det har påverkat hans äktenskap och hans fru hotar med separation om han inte börjar öppna sig mer och släppa in henne i hans tankar. När Kerry kommer in i hans liv får han svar på frågor han inte ens visste att han hade.

Alltså, jag är helt knockad av den här boken. Så tacksam över att ha läst den och ha fått ta del av denna fina berättelse. En riktig pärla. 👌🏻Och förutom innehållet är den så skickligt skriven med snygga övergångar som lockar till vidare läsning. Jag sträckläste, samtidigt som jag inte ville att boken skulle ta slut.

Läs!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s