Evvie Drake börjar om av Linda Holmes

Kolla vilket vårigt, härligt omslag den här boken har. Jag visste att det här var måste-läsning första gången jag såg den. Och ja, innehållet är precis lika härligt som omslaget lockar med.

Evvie Drakes man, småstadens älskade och omtyckta läkare, dog för ett år sedan och alla tror att hon är lamslagen av sorg. Inte ens hennes bästa vän Andy vet den egentliga sanningen. Evvie är en hemsk, hemsk människa enligt henne själv och hon vågar inte avslöja sanningen om sin make. Hon har det knapert och Andy föreslår att hans vän Dean ska hyra lägenheten i hennes hus så att hon får en inkomst. Dean är professionell baseballspelare, men hans kastarm har slutat fungera och han flyr från besvikelse, brustna drömmar och nyfikna journalister. Evvie och Dean lovar varandra att han inte ska fråga henne om maken och hon ska inte fråga honom om kastarmen. Ett löfte de bryter nästan omgående. För mellan Evvie och Dean växer en vänskap fram och de tillbringar åtskilliga timmar med att prata och lära känna varandra och avslöja sanningar som ingen annan vet om.

Den här boken är så fint skriven och alla karaktärer känns som ens vänner. Jag tycker väldigt mycket om dialogerna som känns äkta och träffsäkra. Det är en bok om sorg och besvikelse, men också om kärlek, vänskap och framtidsdrömmar. Det är roligt och sorgligt om vartannat, precis som det är i livet.

Det är klart att man fattar precis hur vissa saker kommer att bli, men det är helt ok. I en sådan här bok VILL man att vissa saker ska ske, annars blir man besviken. Det är underhållande, charmig och väldigt mysig läsning. Gillar man feelgood ska man definitivt läsa den här boken. Rekommenderas!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s