Folk med ångest av Fredrik Backman

Jag har läst nästan alla Fredrik Backmans böcker, och jag har tyckt mycket om de allra flesta. Vanligtvis kastar jag mig över hans böcker men den här har inte lockat mig alls. Jag vet inte varför. Om det är titeln eller omslaget som inte lockar?

Jag har sett den hyllas av många så min nyfikenhet väcktes ändå till slut. Men efter att ha läst den måste jag säga att jag är lite besviken. Jag fick kämpa med den i början. Många lösa trådar, ingen kärna och en känsla av att vara ”babblig”. Jag var på vippen att ge upp den faktiskt.

Boken handlar om ett rån som går snett och där rånaren råkar söka skydd i en lägenhet där det pågår en visning. Och så blir det i stället en gisslansituation. Berättelsen växlar mellan nutid med gisslandramat och dåtid där vi får lära känna de övriga personerna bit för bit.

Mot slutet blir boken något bättre och jag blir mer intresserad av handlingen. Trådarna börjar knytas ihop och jag gillar hur hela situationen slutligen löser sig. Men vägen dit är för lång, spretig och ärligt talat ointressant. Jag brukar som sagt tycka väldigt mycket om Fredrik Backmans böcker så det smärtar lite att inte göra det den här gången. Det känns som om jag inte riktigt förstår boken. Jag bryr mig inte riktigt om varken karaktärerna eller storyn. Och då blir det förstås svårt att tycka om den i helhet.

Så tyvärr. Det här var helt enkelt inte en bok för mig.

2 tankar på “Folk med ångest av Fredrik Backman

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s