Mellan dig och mig av Catherine Isaac

Vilken fin och berörande bok det här var. Den sista delen av boken fick mig att vilja läsa snabbare för att få veta slutet, och när jag slog ihop den brände tårarna bakom ögonlocken. Så fin berättelse.

Bokens huvudperson Jessica är 22 år när hon blir gravid och Adam, pappan till barnet, är inte alls sugen på att bli pappa. Han kommer för sent till förlossningen, med läppstift på halsen, och kort därefter bryter Jessica med honom och uppfostrar sonen på egen hand. Far och son träffas bara sporadiskt under åren. Jessica får stort stört av sina föräldrar och när hennes mamma drabbas av en hemsk sjukdom som gör att hon långsamt tynar bort ställer hon ett krav på Jessica: åk till Frankrike över sommaren och se till att Adam och William får en bra relation. Det är hennes mammas högsta önskan. Jessica och 10-åriga William packar bilen och åker till slottet som Adam har renoverat de senaste åren. Och Jessica har en egen baktanke med resan.

Boken skildrar dels nutidens resa men vi får också återblickar till Jessicas och Adams förhållande samt deras barndom. Allt det som format dem och lett fram till varför situationen ser ut som den gör i dag. Det är en historia om familjehemligheter, vad man gör för människor man älskar och hur det påverkar en. Hela boken handlar mycket om relationer. Mycket fokus ligger på mammans fruktansvärda sjukdom och hur det påverkar Jessica att se dels hur mamman tynar bort men också hur omvärlden ser på mamman.

Den sista delen av boken är den tyngsta och mest berörande och hela berättelsen leder fram mot detta. Man vet, eller snarare förstår, vad som ska komma att hända och ändå sitter jag där med tårar i slutet.

Jag tycker att omslaget är oerhört missvisande och inte alls ger rätt bild av boken. Så bortse från omslaget och läs boken. Den här boken hade väldigt mycket av mitt eget motto – livet är kort så se till att leva det. Jessicas mamma försöker pränta in det i sin dotter och jag kan bara hålla med henne.

Författaren skriver i boken att den eventuellt ska bli film, vilket den borde ha blivit vid det här laget i så fall. Det måste jag kolla upp för den hade jag velat se.

2 tankar på “Mellan dig och mig av Catherine Isaac

    • Jag tycker egentligen att det är ett vackert foto, men det känns låååångt ifrån vad boken handlar om. Det hade passat bättre till en annan bok. 😊

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s