Musse & Helium del 3: Äventyret i Lindrizia av Camilla Brinck med illustrationer av Maria Isacsson

Det här är den tredje delen i serien om de modiga mössen Musse och Helium. Dottern har läst alla böckerna med stor spänning och hon har återberättat med stort engagemang. De här böckerna lockar verkligen till läsning.
Böckerna bör läsas i ordning för att man ska kunna hänga med i vad som händer. I första boken hittar de ett magiskt hål i väggen som leder dem till en magisk värld och där börjar sökandet efter deras föräldrar och Guldosten. I den här boken går de in i vinterlandet Lindrizia. Som vanligt möter de magiska varelser, råkar ut för faror och tar sig så klart ur dem.
Dottern tycker att böckerna är otroligt spännande och även lite läskiga. Alla fantastiska illustrationer bidrar till att skapa magi och spänning. Det är en njutning bara att bläddra igenom boken och kolla på bilderna. Det är som att kolla på en Disney-film fast i bokform.


Böckerna funkar fint för högläsning, men dottern (9 år) läser dem helst själv numera. Hon informerade mig direkt om att nästa bok i äventyret kommer i maj och att det ska bli minst två böcker till i serien. Hon har koll. 😊
Böckerna riktar sig mot 6-9 år och funkar nog fint med något år både yngre och äldre. Min son fyllde nyss 5 år och jag tänker läsa högt för honom ur den här serien lite längre fram. Det ska bli intressant att se vad han tycker.
En väldigt fin bokserie som vi varmt rekommenderar vidare.

Recex från B|Wahlströms

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s