För ditt eget bästa av Pia Johansson och Anna Carsall

När jag började läsa den här boken tänkte jag bara läsa en liten del, men sedan satt jag där ensam i mörkret långt efter att familjen lagt sig. Jag var tvungen att läsa ut den innan jag kunde somna i lugn och ro. För även om jag redan vet att Pia Johansson lämnat honom, ville min hjärna få det svart på vitt.
Det är så lätt att säga ”det skulle aldrig hända mig” men den här boken visar hur lätt det är att ryka dit. Mannen hon träffar är otroligt karismatisk och härlig när de träffas och hon faller för honom. Han drar in henne i sitt liv och får henne fast, och sedan börja han forma och bryta ner henne. Han får henne att tvivla på sig själv, sitt företag och sin roll som mamma. Det är just det sistnämnda som är jobbigast att läsa. Att han får henne att vackla som mamma och inte längre sätta barnen främst. Att barnen dras in i denna värld… Det gjorde ont att läsa.
Det är hemsk läsning, samtidigt som det är informativt. Efteråt får hon höra av många att de varit oroliga för henne, att hon magrade och såg olycklig ut. Men ingen sträckte ut en hjälpande hand. Det säger hon också i boken – våga fråga.
Det värsta med den här boken är ju att den är sann. Att människor som han finns där ute. Att de går ibland oss som vem som helst och att de fortsätter vidare till nästa offer när de är färdiga med den de har nu.
Nästa vecka kommer Pia Johansson till Bokträff Jönköping och berättar sin historia och jag ser fram emot att även få lyssna på hennes starka berättelse.

Recex från Ordberoende förlag.

Annons

2 tankar på “För ditt eget bästa av Pia Johansson och Anna Carsall

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s