Juan-les-Pins av Sandra Beijer

Den här lilla pärlan var dagens bussläsning hem. Lika vacker på utsidan som på insidan.

Styrkan i den här novellen ligger i Sandra Beijers fantastiska språk och hur träffsäkert det är. Jag är väldigt förtjust i författare som lyckas bilda nya ord som känns så självklara, som om de alltid funnits. Så är det i den här novellen. 👌🏻Det handlar om tre tonårstjejer som drömmer sig bort till sommarens språkresa i Frankrike. Först måste de bara stå ut de där sista månaderna på terminen, med klasskompisar som inte alls är så mycket kompisar.

Novellen har ett öppet slut som lämnar mig med massor av frågor och en känsla av att vilja veta mer. Men, det är också fint att det är just så. Det lämnar mig till att fantisera ihop precis det lyckliga slut jag vill ha.

Jag är ganska säker på att jag har läst Sandra Beijers bok Det handlar om dig, men när jag kollade på bloggen fanns den inte där. Jag vet att jag köpte in den till skolbibblan när jag jobbade där, men det måste ha varit när jag var gravid och med tanke på hur tuff den graviditeten var är det inte konstigt om jag inte minns boken – eller att jag missade att skriva om den. Men efter att ha läst denna novell känner jag att jag måste helt klart läsa mer av Sandra Beijer.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s