Skräckstorm av Mikael Strömberg

En skräckbok? tänker ni. Men jodå, skräck klarar jag av. Det är värre med deckare och när det känns som verklighet. Skräck har ju oftast ett innehåll som känns overkligt och det kan jag lättare hantera. 😊 Säger jag som en gång hoppade in i skogen när jag mötte ett äldre par för jag trodde de var zombies… Inget mer Walking Dead för min del efter det. 🤣🙈

Den här boken påbörjade dottern, men hon tyckte den var för läskig så hon ville inte läsa mer. Men sedan läste jag den och berättade en del om slutet och då blev hon så nyfiken att hon nu har bestämt sig för att läsa färdigt den.

Boken handlar om Bastian vars bästa vän har flyttat. I hans klass går ett gäng som sprider elakheter omkring sig. När Lykke kommer ny till klassen står hon upp mot gänget, och hon och Bastian blir vänner. När en storm drar in välter ett gammalt träd och det verkar ha väckt någonting till liv där under isen. En sägen om ett kärlekspar, hänglås som plötsligt låses upp på bron och ett mystiskt hål i isen. Bastian och Lykke får oväntad hjälp från en ur bråkiga gänget och tillsammans försöker de ta reda på vad som egentligen händer…

Det är spännande och läskigt och ett bra driv. Och ja – det är verkligen ruggigt läskigt på sina ställen. Men det löser sig fint på slutet, så om man börjar läsa den och tycker den är läskig kan det vara skönt att veta att det är ett fint slut.

Boken handlar också mycket om grupptryck, att våga säga ifrån och att det oftast finns en orsak bakom våra beteenden.

Det ska bli spännande att höra vad dottern tycker om boken. Själv gillade jag den och vill tipsa om den för de som gillar skräck och spänning i åldern 9-12. Funkar fint för oss vuxna också.

Recex från Idus förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s