Jack av Christina Lindström

Efter att ha läst fantastiska Välj mig av Christina Lindström ville jag läsa mer av henne. Och den här boken är en precis sådan bok som är anledningen till varför jag så gärna läser ungdomsböcker. Språket är verkligen klockrent och berättelsen är både tankeväckande och underhållande på samma gång.

Jack är killen som alla ser upp till och han är väl medveten om sin position och hur han ska göra och vara för att styra folks åsikter om honom. När han träffar Freja blir han riktigt kär för första gången men hans förflutna kommer ifatt honom och för första gången i sitt liv inser han att han både har varit och fortfarande till stora del är en skitstövel. Han har tidigare mobbat folk riktigt allvarligt och han har hängt med nazister. Men när han ser sig själv med Frejas ögon inser han att han inte vill vara en skitstövel längre.

Jack har vuxit upp hos sin mamma medan pappan bara har poppat upp ibland. Nu gör han det igen och plötsligt vill han han ha hjälp med Enar, som Jack får veta är hans lillebror. Enar och Freja väcker något i honom.

Förutom språket i den här boken är också karaktärerna så fint gjorda. Jacks mamma, hunden Rolf, kompisarna omkring honom och starka, självständiga Freja. Alla har sin del i berättelsen.

Det är en bok om den första stora kärleken, om att växa upp, om att ta ansvar och de första stegen i vuxenvärlden. Vem vill man vara? Hur vill man bli sedd? Jack inser att det han trott varit popularitet i många fall har varit rädsla. Andra har helt enkelt varit rädda för honom och då är det plötsligt inte lika kul att vara poppis.

En mycket läsvärd och bra bok! Jag måste helt klart läsa fler böcker av Christina Lindström. Och så klart tipsa vidare om både den här och Välj mig. Passar lika bra för tonåringar som för vuxna.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s